Xayedi - kat Lexie, hond Nova en haarzelf

Ik heb verschillende sessies gehad voor zowel hond, kat en mijzelf. Ik ben erg blij met Ellens hulp en advies. Ellen is een erg flexibele en behulpzame vrouw van nature en dit brengt ze dan ook over in haar communicatie met klanten. Voor mijzelf heeft ze de tijd genomen om te overleggen welke Bach bloesem tegen angst en depressie ik zou gaan uitproberen. Ook hierin is ze vriendelijk en creëert ze een veilige omgeving, waarin je met een gerust hart je klachten kan uitleggen.

Ze heeft veel geduld en affiniteit met dieren en is altijd bereid om je te woord te staan. Ze is daarbij ook heel betaalbaar voor mensen met een laag budget.

Border Collie Flo - bang voor kinderen en kindje onderweg

Sinds 2011 is Flo (2008) bij ons komen wonen. Flo is een bordercollie die soms erg nerveus kan zijn. Als ze één op één aandacht krijgt is alles goed maar zo gauw er spanningen zijn trekt Flo zich dit erg aan.

Ook vindt Flo kindjes erg spannend. Ze vindt ze onvoorspelbaar en weet niet goed wat ze er mee aan moet. Wanneer ze zich bedreigt voelt dan kan ze hapbewegingen naar de kindjes maken. Hier werd ik altijd erg nerveus van en was bang dat Flo de kindjes echt zou gaan bijten.

Momenteel ben ik zelf nu bijna 30 weken zwanger en ik had zorgen over hoe Flo op onze baby gaat reageren. Hiervoor heb ik de hulp van Ellen ingeschakeld.

Ellen is 2 keer bij ons thuis geweest en Flo is een heel andere hond. 

We hebben de TTouches toegepast en Flo drinkt heerlijk van de Bachbloesems. Ook heeft Ellen ons goede tips en adviezen gegeven hoe om te gaan met het gedrag van Flo als er kindjes bij zijn. Onlangs is er een vriendin van mij langs gekomen met een kindje en Flo vond het kindje wel erg interessant. Echter  bleef ze nog wel veilig bij mij zitten maar ze ging steeds vaker een kijkje nemen.

Mede door Ellen hebben wij er alle vertrouwen in dat Flo goed gaat reageren op onze baby. 

Bedankt Ellen!

Kat Pixie - angstig

Laatst is Ellen bij mij thuis geweest voor een Bach Remedie consult. Daarbij heeft ze ook gecommuniceerd met een van mijn katten. Er is mij heel veel duidelijk geworden waar de angst van mijn kat vandaan zou kunnen komen. Op dit moment ben ik bezig met de Bach Remedie die ze heeft voorgeschreven en mijn kat drinkt niets anders meer! Ik hoop dat ze er profijt van heeft.

Opmerking van Ellen: één van de angsten van Pixie was de angst voor reismandjes. Korte tijd na het consult stuurde Thomas, de eigenaar van Pixie, me de foto hiernaast met de tekst er bij: we hadden zo juist een doorbraak! Ze lag heel relaxed in het mandje!! 

Katten Sam en Max - onzindelijkheid en pica (Max probeerde een lijmpotje op te eten...)

Sinds 3 jaar heb ik twee katten in huis, Sam en Max. Ze zijn broer en zus en ontzettend lief en leuk, maar hebben helaas ook nogal wat problemen. Sam vindt het moeilijk om de kattenbak te vinden, en Max eet werkelijk alles wat los en vast zit. Toen hij begon aan een lijmpotje was het tijd om de hulp van Ellen in te roepen..Inmiddels is ze vier keer geweest met TTouch en Bachbloesems en zowel de katten als ik zijn heel blij met haar! Max eet inmiddels vrijwel geen oneetbare dingen meer en Sam vindt steeds vaker de kattenbak. Door zelf de TTouches te gebruiken die Ellen mij heeft geleerd is mijn band met mijn katten daarnaast ook nog verder verbeterd. Sam hield helemaal niet van aaien maar TTouch vindt ze geweldig en Max is er nog blijer van geworden. Ik had niet gedacht dat ze nóg liever konden worden, maar dat is echt zo...Max was altijd al lekker knuffelig, maar Sam is nu ook weer zoals ze helemaal in het begin was, voor de blaasontsteking...Heel lief en een beetje gek...  Heel erg fijn dus allemaal!


Jack Russel Boyke - agressie en epilepsie

Onze kleine vriend, een Jack Russell van 5 jaren oud, was veranderd in een kleine ‘tiran’. Boyke was boos op alles en iedereen, buiten wilde hij elke hond aanvallen en binnen meende hij het huis prima te beschermen door constant te blaffen en geen moment even rustig te gaan liggen.

Toen hij door zijn eigen drukte last kreeg van epilepsieaanvallen, was het voor ons tijd om serieus actie te gaan ondernemen. Ellen is nu enkele keren bij ons thuis geweest, maar na de eerste keer was er al duidelijk verschil te merken. Boyke grijpt niet meer naar honden, is minder gefrustreerd en blaft niet constant. Natuurlijk, Boyke is een Jack Russell en die zijn nou eenmaal wat drukker, maar het is toch wel heel fijn dat hij binnen 1 minuut stopt met blaffen wanneer er mensen binnen komen. Buiten gedraagt hij zich voorbeeldig, hij trekt niet meer aan de lijn, maar blijft zelfs netjes naast je lopen. Binnen wil hij nog wel eens brommen, maar wij denken dat dat de aard van het beestje is en als dat het enige is; dan doen we het ervoor! Dat Ellen zó’n invloed op honden heeft, dat hadden ook wij niet verwacht. Wij hebben er geen moment spijt van gehad en nu Boyke zelf ook merkt dat hij het rustiger aan kan doen, nemen wij aan dat hij ook wat beter in zijn vel is gaan zitten.

Ellen, je hebt ons handvatten gegeven om beetje bij beetje weer met Boyke op het juiste pad te raken. We willen je nu al bedanken voor alles wat je voor ons hebt gedaan, Boyke en wij allemaal zijn ontzettend blij met je!

Kat Picasso - geamputeerde staart en zwangere Monique met kindje die in stuitligging lag!

Tijdens de zomer van 2010 kwam mijn kat Picasso met een gestripte staart in huis. Afschuwelijk! De dierenarts heeft de staart geamputeerd. Uiteindelijk hebben de hechtingen niet veel zin gehad, want de wond ging weer open en het bot kwam helemaal bloot te liggen. De dierenarts kon het niet weer hechten. Het moest vanzelf weer dicht gaan en dat zou een lange weg gaan worden. Ik heb toen Ellen's hulp ingeroepen en zij heeft me bij de verzorging van Picasso enorm geholpen. Ze maakte de wond schoon met water met Bach druppels en hamamelis hydrolaat en deed kleine TTouches door het watje waarmee ze de wond schoon weekte. Daarnaast kreeg Picasso de Bach druppels in zijn water. Niet alleen werd Picasso er veel rustiger van maar ook de wond genas wonderbaarlijk snel en zonder verdere complicaties. De dierenarts stond er versteld van! Mijn kat heeft er helemaal geen hinder van dat hij zijn staart mist, hij kan alles nog zonder zijn evenwicht te verliezen. Zelfs na deze nare ervaring is hij dezelfde lieve kat gebleven waar iedereen gek mee is.

Tijdens dit alles was ik ook zwanger van ons tweede kindje. Het bleek dat hij in een stuit lag. Bij onze eerste was dit ook het geval, en Luuk kwam ter wereld via een keizersnede. Dit wilde ik heel graag voorkomen met de tweede. Ellen attendeerde mij erop dat je met TTouches je kindje eventueel kon laten draaien. Ik heb haar adviezen opgevolgd en heb de TTouches bij mijzelf toegepast. Die avond voelde ik me even helemaal niet lekker en de dag er na had ik het idee dat hij gedraaid was. Twee dagen later bevestigde de gynaecoloog dat dit ook het geval was. Dex is uiteindelijk via de normale weg geboren! Dankjewel Ellen!