Online cursus Bach Bloesem voor Dieren   

Sinds oktober 2016 bied ik een online cursus Bach Bloesem remedies voor dieren aan!!

Bach Bloesem remedies werken op de gemoedstoestand van dier en mens en zijn daarom ideaal om in te zetten bij gedragsproblemen, maar hebben ook zeker hun nut bij het ondersteunen van gezondheidsklachten. Het is een complementaire geneeswijze, wat wil zeggen dat het prima toe te passen is naast reguliere (dier)geneeskunde. 

Zelf ben ik in 2004 begonnen met het bestuderen van de Bach Bloesem remedies, als onderdeel van de studie Natuurgeneeskunde voor Dieren in Meppel. Ik werd al snel verliefd op de methode en werd door mijn klasgenoten gekscherend 'de Bach-one' genoemd! 

Nu na jarenlang vele mensen en dieren geholpen te hebben is de tijd gekomen om de volgende stap te zetten. Om de kennis die ik heb vergaard in de loop der jaren om te zetten in een cursus, zodat ook andere mensen zelf aan de slag kunnen om dieren (en eventueel hun mensen) te helpen met Bach Bloesem remedies. 

Mijn cursus onderscheid zich van andere cursussen doordat ik zelf bij het werken met de Bach remedies heel erg beïnvloed ben en geprofiteerd heb van mijn vaardigheden als dierentolk en TTouch practitioner. Die meerwaarde probeer ik zo goed mogelijk over te dragen tijdens de cursus.

Daarnaast vind ik het de taak van een docent om haar cursisten aan te sporen om te ontdekken welke manier van werken met dieren voor hun werkt en waarom. Dat kan in mijn ogen niet door simpelweg mijn eigen manier van werken over te dragen, want wat voor mij werkt, werkt misschien voor jullie helemaal niet en andersom!

Ik daag je dus uit om het avontuur met me aan te gaan en zo de beste Bach Bloesem consulent te worden die je kunt zijn. Of dat nou is voor alleen je eigen dieren of ook voor klanten!

De cursus bestaat uit 10 lessen. Na het volgen van deze cursus weet je alles over:

  • Het leven en filosofie van dr. Bach en hoe hij de bloesem remedies heeft ontdekt,
  • Wanneer je dier (of jezelf) welke remedie(s) nodig heeft en hoe je deze het beste kan toedienen,
  • Hoe je samen met je dier tot de beste remedie keuze kan komen!
  • En natuurlijk kan je ook andere mensen na het volgen van deze cursus helpen de juiste remedies uit te kiezen voor hun dier. 

Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor andere zaken die in verband staan met gedrag en gezondheid van je dier en zal je leren wanneer je echt moet doorverwijzen naar de dierenarts. Sowieso is het belangrijk te beseffen dat je nooit een vervanging zal zijn voor de dierenarts, maar wel een hele mooie aanvulling kan vormen!

De cursus is met name gericht op honden en katten, omdat ik daar zelf de meeste ervaring mee heb. 

De lessen worden aangeboden als pdf bestand. Daarnaast is er een Facebook groep ter ondersteuning. Daar kan je de opdrachten delen en al je vragen en casussen kwijt. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Heb je liever ondersteuning privé via de mail? Ook helemaal prima!

Op dit moment ben ik nog bezig met het schrijven van de cursus en kan het dus zijn dat je op een gegeven moment even moet wachten op de volgende les. Met het deel dat al af is kan je al prima aan het werk en de reacties van cursisten zijn erg positief. Wat ervaringen van cursisten kan je lezen in de rechter kolom! 

Ik heb er voor gekozen om, in overeenstemming met de filosofie van dr. Bach, de kosten voor de cursus laag te houden, zodat het voor iedereen betaalbaar is. Zeker nu ik nog bezig ben met het schrijfproces. Het cursusgeld bedraagd nu 135 euro.

Zodra ik de cursus af heb, ga ik hem omschrijven naar mijn nieuwe praktijk en wordt het de online cursus Bach Bloesem remedies voor Mens en Dier. Ben je dan al cursist? Dan krijg je helemaal gratis ook toegang tot de nieuwe lessen en korting op de uitgebreidere opties die ik dan ook ga aanbieden! Dus wacht niet te lang en pak nu die kans en schrijf je nu nog in voor slechts 135 euro!

Enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via het online inschrijfformulier

Wil je eerst nog meer informatie? Stuur me dan een mailtje (dewilgenkat@gmail.com) en ik geef je zo snel mogelijk antwoord!

Download nu gratis de eerste les!!

Door hier te klikken kan je helemaal gratis de eerste les downloaden! En je krijgt zelfs na 2 dagen de antwoorden op de opdrachten toegestuurd! 


Ervaring van cursisten

"De e-cursus Bach Bloesem is een duidelijk dus goed te volgen programma. Het is inhoudelijk goed opgebouwd met een studiebelasting die ook naast een fulltime baan haalbaar is. Het ingezonden huiswerk wordt snel van feedback voorzien. Wat ik hier prettig bij vind is dat je soms op een positieve manier wordt uitgedaagd om nog eens een keer over je antwoord na te denken, om een aanvulling of verandering te geven waardoor je het antwoord compleet krijgt. Vanuit jezelf. Ik vind dat een mooie manier om de inhoud van de cursus goed toe te passen maar ook te begrijpen. Verder wordt je nergens toe verplicht en kun je helemaal in je eigen tempo met het lesmateriaal aan de gang. En wil je om wat voor reden dan ook je antwoord niet openbaar plaatsen dan is dat ook geen probleem."  M te A.

"Ik heb Ellen voor het eerst ontmoet tijdens de basiscursus TTouch voor honden.
Een sympathieke, vriendelijke en lieve persoonlijkheid, die iedereen in zijn waarde laat.
Toen ik via een nieuwsbrief op de hoogte werd gebracht van de online cursus Bach bloesems was ik meteen enthousiast, maar ook heel erg terughoudend, omdat ik eigenlijk te weinig tijd vrij kan maken voor een cursus. Wat mij echt over de streep heeft getrokken was het feit dat ik echt in mijn eigen tempo de cursus kan volgen en er zo lang over kan doen als ik zelf wil.

De cursus is duidelijk en overzichtelijk. Het begint met het verhaal van Dr. Bach zelf en daarna komen de remedies in korte uitleg voorbij. Later in de cursus worden de remedies uitgebreid behandeld.
Het mooie van deze cursus is dat je eigenlijk al bij les 2 aan de slag kunt met de remedies, als je tenminste zelf een set hebt aangeschaft, anders kun je ook Ellen vragen een remedie voor je te maken en deze op te laten sturen.
Aan het eind van elke les (totaal 10 lessen) krijg je opdrachten. Deze kun je via Facebook  of de mail beantwoorden, of juist voor jezelf houden en niet inleveren, wat je zelf maar wilt. Binnen korte tijd worden je antwoorden nagekeken en krijg je een replay. Fijn hierbij is dat Ellen zelf ook bij het desbetreffende dier nagaat of je inderdaad de juiste remedie gekozen hebt.
Wat ik ook erg leuk vind is dat Ellen ook verhalen deelt uit haar eigen ervaringen.
Ook is er een boekenlijst aangegeven, met boeken die je kan aanschaffen, mocht je hierin geïnteresseerd zijn, maar verplicht en echt nodig is dit niet.
Helaas gaat wegens tijdgebrek bij mij de cursus niet zo snel, maar ik vind het heel erg interessant en ben ik blij dat ik eraan begonnen ben." M te L